RECENSIE: The Diabolic door S.J. Kincaid

The Diabolic: 4/5
Auteur: S.J. Kincaid
Publicatiedatum: October 2016
Uitgever: Young & Awesome Books

Deze review bevat kleine, ongedetailleerde spoilers.

“A Diabolic is ruthless. A Diabolic is powerful. A Diabolic has a single task: Kill in order to protect the person you’ve been created for.”


The Diabolic is het verhaal van Nemesis, een genetisch gemanipuleerd “mens” dat met maar één doel is gecreeërd: het beschermen van een aangewezen persoon. Deze aangewezen persoon voor Nemesis is Sydonia, de dochter van Senator von Impyrian. Ze zijn samen opgegroeit en hebben een hechte band ontwikkeld die sterk lijkt op vriendschap.

Nemesis kan echter als Diabolic geen menselijke emoties ervaren, buiten een brandende liefde en beschermlust voor Sydonia. Als Sydonia dan ook opeens door de wrede keizer wordt opgeroepen om aan het hof te komen verblijven, wil Nemesis er alles aan doen dat dit niet gebeurt. Dus vermomd Nemesis zich als Donia en gaat ze in haar plek naar het hof.

Dit is echter makkelijker gezegd als gedaan, en wel voor een aantal redenen. De keizer heeft het bezit van Diabolics geheel verboden en Nemesis zou eigenlijk dood moeten zijn. Omdat Donia’s vader al vaker een aanvaring heeft gehad met de wetten van de keizer zou deze ontdekking funest worden. Ook is het door Nemesis’ gebrek aan menselijke emoties extra lastig voor haar om als echt mens door te gaan. Maar dan ontmoet ze de neef van de keizer, troonopvolger Tyrus…

Het duurde even voordat ik echt in dit verhaal zat, maar na ongeveer 100 pagina’s wilde ik niet meer stoppen met lezen. Het is een intrigerend verhaal omdat je Nemesis’ ontwikkeling van Diabolic naar mens op de voet volgt. Ik had eerlijk gezegd wel wat extremere struggles verwacht hierbij en vond het een beetje jammer dat de echte Donia bij deze ontwikkeling op de achtergrond viel.

Het boek is ook enorm actie-gericht en mensen vallen als het ware dood neer als vliegen, waardoor het effect van verlies en de nasleep hiervan niet altijd genoeg worden benadrukt. Ik hou er zelf wel van als boeken fast-paced zijn, maar dit moet niet ten koste zijn van emoties. Gelukkig was dit niet té storend. De world-building is echter erg mooi en goed gedaan.

Ik zou dit boek zeker aanraden als je van YA Fantasy/Sci-Fi houdt, omdat het gewoon perfect in dit straatje past. De dingen die ik heb aangemerkt waren ook echt de enige die ik iets minder vond en deze doen zeker niet af een het gehele verhaal.

Love,

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *